Иванов: По-важна е политическата формула на кабинета, а не името на следващия премиер

NetNews

За нас е по-важна политическата формула, върху която ще стъпи кабинетът, отколкото въпроса за името на следващия премиер. Това заяви пред журналисти в народното събрание председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Тук въпросът не е за фигурата за възможния министър-председател, а като цяло да се намери формулата – дали става въпрос за ново правителство, което да си постави за цел да довърши четиригодишния мандат или да бъде с по-ограничен хоризонт и по-ограничен дневен ред, за да реши най-спешните проблеми в рамките на следващата година. Бихме обсъждали и такъв вариант, който би отместил фокуса върху по-експертни фигури, а не толкова политически лидери“, коментира Иванов.

Според него подкрепа за излъчване на правителство с първия проучвателен мандат, който утре държавният глава Румен Радев предстои да връчи на „Продължаваме Промяната“, може да бъде събрана в рамките на този парламент.

„Топката е в полето на мандатоносителите от „Продължаваме Промяната“, те трябва да кажат каква визия имат“, отбеляза Христо Иванов. Според него могат да се търсят различни формули, като най-добрият вариант за страната е да бъде излъчено редовно правителство още с първия мандат.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

12 тайни, които служителите на летището не искат да знаете

По цял свят има авантюристи, които особено много обичат да пътуват, а самолетът е доказано удобен, бърз и безопасен транспорт. Не може да се отрече едно обаче – с дългите си опашки и големите тълпи, летищата могат да бъдат много стресиращи. Обикновено бързаме да минем през тях възможно най-бързо, за […]