Иванчева и Петрова: Надяваме се да ни оправдаят, но 40 имотни измами останаха неразследвани (ВИДЕО)

NetNews

На 16 април изтече 1-месечният срок, в който съдът трябваше да се произнесе по делото. Аз силно се надявам, че ние ще бъдем оправдани, т.к. в кориците на делото няма абсолютно нищо, което да навежда на друго освен на оправдаване. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившата кметица на Район „Младост“ Десислава Иванчева.

Петрова добави, че съставът късно се е включил и е нормално да му трябва повече време да се запознае с тези над 10 000 страници.

„Досега бяхме в Специализирания съд, който цялото общество и политици казаха, че е поръчков. Сега трябва да бъдем оправдани, защото всички доказателства са манипулирани, лъжливи, над 50 вида са нарушенията“, обясни Петрова.

„Конспирация срещу нас идва от задкулисието. Мен най-много ме боли за нещата, които правехме, в „Младост“ открихме над 40 имотни измами, които пуснахме на прокуратурата и шеста година няма никакво движение. Стойността има тогава беше над 70 млн. лева, откраднати общински имоти, откраднат двор на детска градина и прокуратурата и Фандъкова нищо не правят. Арестувайки ни, тези неща останаха неразследвани. За какво имаме прокуратура? Тя трябва да е като имунната система на едно общество, защото винаги ще има престъпления и нарушения, а ние я превръщаме в тумор. Наистина сме загиващо общество и държава до момента, в който там няма тотална чистка“, коментираха те.

Целия разговор с Десислава Иванчева и Биляна Петрова гледайте във видеото:

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия: Предадохме на Украйна проект за мирно споразумение

Русия е предала на Украйна проект на мирно споразумение и очаква отговор. Това съобщи говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков. Руският президент, Владимир Путин, изрази увереност, че благодарение на Русия в Донбас ще настъпи мир, цитира BG ON AIR. Дмитрий Песков обвини украинската страна, че постоянно променя позицията си и се […]