Иво Мирчев: Плащаме милиони за машини, а рискът от манипулации остава

NetNews

"Няма електронно, няма пощенско гласуване. Въпреки че от няколко години има отделени европейски средства за тестване на интернет гласуването. Нещо повече, ЦИК каза, че било опасно. И лично Бойко Борисов нареди електронното гласуване да бъде „опраскано“. ДБ има внесен законопроект за електронно и пощенско гласуване от преди две години. Още дори не е разгледан".

Това заяви в интервю за „Студио Банкеръ“ на телевизия "Евроком" предприемачът Иво Мирчев, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“.

В интервюто Иво Мирчев каза още:

Машините, които се предлагат за изборите не дават гаранции срещу манипулации. ЦИК не дава възможности на граждански организации да проверят доколко машините са сигурни, а това е първото, което трябва да се направи. Това е огромен проблем. Хем ще платим десетки милиони за машините, хем рискът от манипулации на вота остава.

Проблемът е един: Борисов, Пеевски и Доган са съдружници в престъпна група, която ограбва България години наред.

Колабориране с президента Радев нямаме в нито една посока. Но трябва да припомня, че Радев беше единственият, който реагира на въпроса ни с Христо Иванов НСО ли охранява Доган и Пеевски. Той назова проблема и процесите се отприщиха.

Едно от първите неща които ще поискаме в новия парламент ще бъде да се закрие НСО.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каролев: Някой да обясни на столичани този абсурд!

"Важна част от проблема с достъпа до Витоша е, че след като Витоша ски разкри крайния си собственик (главния италиански акционер в най-голямата фирма за изкуствен сняг в света), компанията де факто се съгласи на всички искания на Зелените – лифтовете ще вървят по същите просеки, няма да има нови […]