Идеята за национализация на предприятия е добра, каза Путин

NetNews

"Идеята за национализация на предприятия е добра", каза руският държавен глава Владимир Путин. Днес държавният глава взе участие в церемония по подписване на споразумение за сътрудничество между синдикати, работодатели и правителството за периода 2021 – 2023 г., състояла се в Москва, предаде Новини.бг.

"Създаването на правен механизъм, който да позволява на държавата да отнема предприятия от частници, е възможно. В същото време евентуалната национализация трябва да се провежда много внимателно", каза още стопанинът на Кремъл. "Такава мярка може да се прилага само в изключителни случаи, например при системно неизпълнение на държавни поръчки в ключови за нашата страна сектори – военнопромишления комплекс, фармацевтичната индустрия и други", поясни президентът и допълни: Смятам да предложа на депутатите в Москва да разгледат този въпрос.

Президентът поръча на правителството да проучи възможността за стимулиране на работодателите, разкриващи нови работни места. "Заради световната коронавирусна пандемия много хора останаха без постоянни трудови доходи. Ние трябва да облекчим бизнеса и да му помогнем за създаването на нови места", посочи той.

В същото време лидерът на Руската федерация призова предприемачите: Не търсете бързата и лесна печалба, и не забравяйте хората, които работят за вас. Ако постъпвате по този начин, ще си вкарате автогол. Обръщайки се към профсъюзите, Путин каза: Вие трябва да защитавате работниците и служителите. Вашите искания трябва да са справедливи, но в същото време те трябва да са основани върху реалностите, а не върху популизма.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Франция влиза в нов 4-седмичен локдаун

Франция отново въвежда локдаун на цялата си територия и затваря училищата заради новата вълна на пандемията. Това обяви в телевизионно обръщение към французите президентът Еманюел Макрон, цитиран от БНР. "Не трябва да си затваряме очите" пред влошаването на епидемичната ситуация – това предупреди президентът Макрон в реч с дълго предисловие, […]