Избирателите с трайни увреждания в Ямбол ще могат да гласуват с подвижна избирателна кутия

NetNews

Жители на община Ямбол, които са с трайни увреждания, ще могат да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна кутия. На база на получените 30 заявления ,с кметска заповед се утвърждава образуването на допълнителна секция. Това бе потвърдено и с решение на РИК – Ямбол.

Подвижната урна се въвежда за хора, които нямат възможност да упражнят избирателното си право в изборно помещение.

Хора с трайни увреждания могат да подават заявления за включването им в списъка до 20 март.

Припомняме, че между 24 и 31 март пък е срокът за подаване на заявления за гласуване с подвижна урна и от избиратели, поставени под карантина. За образуването на такава трябва да има подадени най-малко 10 заявления.

Изрично условие е да не допуска карантинирани или поставени под изолация да гласуват с подвижната избирателна кутия, предназначена за хора с трайни увреждания.

Ако един избирател отговаря едновременно на двете изисквания, то той трябва да бъде включен в списъка за гласуване в секция за поставени под задължителна карантина или изолация.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Volkswagen ще построи 6 нови завода в Европа

Volkswagen планира да построи шест завода в Европа в близките няколко години, като те ще имат за цел да намалят производствените разходи за батерии при електромобилите. Както и преди ви информирахме, германската компания се съсредоточава върху електрическите автомобили и дигитализацията. Първите два завода ще бъдат на териоторията на Германия и […]