Избират фирми за ремонт на тротоари в Ямбол, първият изпълнител вече е ясен

NetNews

Ясен е първият изпълнител по обявената от община Ямбол обществена поръчка за Текущ ремонт на тротоари и пешеходни алеи на територията на Община Ямбол по три обособени позиции. Това е ямболската фирма „Ултра Билд” ООД. Решението за нейния избор е от 12 април. Максималната стойност на дейностите е около 307 хил. лв. с ДДС.

Изпълнителят е избран по критерия „най-ниска цена”, формирана от съотношението между три компонента – земни работи, демонтажни работи и благоустрояване. От участие в процедурата са отстранени останалите трима участници, подали оферти за тази позиция – „Имсти” ЕООД, „Полисстрой” ЕООД и „АВ Билд” ЕООД. Решението подлежи на обжалване в десетдневен срок пред Комисията за защита на конкуренцията.

По същество обявената процедура представлява рамково споразумение. В трите обособени позиции са очертани само границите, в които ще се извършват ремонтите, без да са уточнени отделните обекти. Тъй като зоните са пределно широки, няма яснота къде точно ще са интервенциите и по какъв критерий ще бъдат определяни. Съгласно договора, общината ще конкретизира подлежащите на изпълнение видове строително-монтажни работи, местонахождението им и срока за тяхното изпълнение в зависимост от възникналата необходимост и финансов ресурс.

Общата стойност на всички ремонти е около 920 хил. лв., предоставени на община Ямбол от държавата с решение на Министерски съвет в края на миналата година.

Строителните дейности, които предстои да бъдат извършени по първата позиция са ремонт на тротоари и пешеходни алеи на обособена територия със следните граници: на юг ул. „Българка“, през ул. „Мир“ до ул. „Н. Петрини“, от кръстовището на ул. „Мир“ с ул. „Н. Петрини“ до кръстовището на ул. „Н. Петрини“ с ул. „Търговска“, от ул. „Търговска“, по западна граница на училище „Христо Смирненски“ до военен терен по ул. „Ген. Вл. Заимов“ до кръстовището на ул. „Д. Благоев“ с ул. „Тунджа“ и жилищните квартали „Златен рог“ 1 и „Златен рог“ 2, кв. „Каргон“ и прилежащите им територии“.

По останалите две позиции все още няма определен изпълнител.

Обособена позиция 2 включва текущ ремонт на тротоари и пешеходни алеи в обхвата на ж.к. „Васил Левски“, ж.к. „Възраждане“, ж.к. „Граф Игнатиев“, ж.к. „Диана“, ж.к. „Хале“ и ж.к. „Аврен“ и прилежащи територии, ж.к. „Зорница“ и прилежащи територии. За участие са подали документи 4 фирми.

В границите на третата обособена позиция влизат ж.к. „Георги Бенковски“, ж.к. „Христо Ботев“, ж.к. „Д-р Дончев“ и в част от територията на Първи жилищен район – при граници на север от ул. „Д. Благоев“, от кръстовището  с ул. „Тунджа“ до кръговото обръщало на улиците „Д. Благоев“ и ул. “Ген. Вл. Заимов“. От кръговото обръщало на улиците „Д. Благоев“ и ул. „Ген. Вл. Заимов“, на изток през територията на военни поделения до обходен път „Изток“ до ул. „Тимок“. От ул. „Тимок“ до ул. „Преслав“ на север до ул. „Сибир“ и р. Тунджа. Тук се конкурират 5 фирми, подали оферти.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Започва обработката на тревните площи в Ямбол против кърлежи

В Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи, съобщиха от общината. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подхоящи метереологични условия. Дезакаризацията стартира след косенето на тревните площи. От 22:00 часа на 15 април до 06:00 часа на 16 април ще се […]