Известен пласьор от Пловдив опита да прекара хероин за 90 бона от Турция, използвал за муле жена

NetNews

Известен наркодилър от Пловдив и 37-годишна жена са арестувани край Свиленград след опит да прекарат хероин за 90 бона у нас. Те са участвали в канал за трафик на дрога, съобщи TrafficNews.

Пловдивчанката е влязла в България с автобус от Турция на 25 март. При извършена щателна митническа проверка служителите на ГКПП – Капитан Андреево се натъкнали на 1 килограм хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото на жената.

Пратката била на стойност от 90 хиляди лева. Жената е била арестувана, а в последствие се разбрало, че хероинът бил предназначен за Пловдив. 37-годишната е трябвало да предаде стоката на 42-годишен съгражданин.

Още същия ден той е бил задържан от служителите на ГДБОП. Според прокуратурата той е основен двигател в схемата.

Мъжът и жената са от етническия квартал Столипиново. 42-годишният е добре познатият пласьор на едро Йосиф Асенов – Йозо. Той многократно е бил задържан през годините за наркосделки и пласиране в махалата.

Йозо само преди 6 месеца е бил освободен от турски затвор. Той е получил сериозно наказание в южната ни съседка отново за трафик на дрога. На границата бил спипан с пакети дрога, предназначени отново за пловдивския пазар.

От половин година Асенов е у дома и отново е в играта. Източници от квартала разказаха, че още докато е бил зад решетките в Турция е дърпал конците на нелегалния бизнес. С излизането си на свобода Йозо отново е продължил с престъпната си дейност.

Той е вербувал жени, които са без криминални регистрации, за да не се набиват на очи. Такава е и задържаната 37-годишна. Тя е жителка на махалата, неизвестна за органите на реда и неосъждана. Тя е пътувала сама, а Йозо я е чакал след границата.

Асенов и съгражданката му са привлечени като обвиняеми. Жената е с обвинение за трафик на дрога, а Йозо за подбудител и помагач.

Преди ден Окръжен съд им е определил мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: АБВ е гаранцията за нормален живот и работеща държава

"Силното за България решение е незабавното стартиране на изграждането на АЕЦ "Белене". Страната ни пропусна да се включи в инициативата на президента Макрон, подкрепена от други шест европейски лидери, в която те призовават Европейската комисия да спре да пречи на развитието на ядрената енергетика". Това заяви пред "Труд" лидерът на […]