Извънредна новина за Вальо Бореца от „Килърите“

NetNews

Валентин Янев-Бореца – едно от знаковите имена в ъндърграунда, свързан с групата за поръчкови убийства „Килърите 2“, ще бъде освободен предсрочно от затвора, пише Флагман. Янев е със 17-годишна присъда от която остават 3 години и 1 месец.

В последните няколко години Янев изтърпяваше наказанието си в Затвора в Бургас, а от известно време и в общежитието в Дебелт.

Той отговаряше на всички изисквания, за да поиска условно предсрочно освобождаване – беше изтърпял 2/3 от присъдата си, оценен бе с нисък риск на опасност, а както стана ясно от показанията на двамата свидетели, изслушани от съда днес, променил коренно поведението си.

Инспектор от СДВР и психолог от общежитието в Дебелт са категорични, че е претърпял сериозен катарзис и светоусещането му се променило драстично зад решетките.

Поведението му било безупречно, бил на лек лежим, което му давало право да излиза всеки месец под домашен отпуск от две денонощия и до този момент нямал никакви отклонения, стана ясно днес в съдебна зала.

По делото бе представена и експертна оценка за актуалното психическо и емоционално състояние на Янев, според която „липсвали симптоми на криминогенно мислене.“

„Целите на наказанието по отношение на осъдения са изпълнени в необходимата степен. В този смисъл са всички приложени по делото доклади и становища от затворническата администрация, както и изразеното становище от представителя на Окръжна прокуратура – Бургас.

В същото време съдът отчете характера на деянията, за които Валентин Янев е осъден и съобразявайки се с доклада за пробационен надзор, прие, че в рамките на изпитателния срок на условното предсрочно освобождаване следва да продължи да се осъществява надзорна и корекционна дейност спрямо осъдения“, написаха в мотивите си бургаските магистрати.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жестоката съдба на децата в сирийските бежански лагери

Децата в бежанските лагери в Северна Сирия са изоставени на произвола на съдбата, алармират от помощната организация "Save the Children". За тях насилието и заболяванията са ежедневие, 62 са починали. Много деца в лагерите "Ал Хол" и "Рой" са изложени на смъртна опасност, пише в последния си доклад помощната организация […]