Издигане! Путин повиши министъра на промишлеността Денис Мантуров до вицепремиер

NetNews

Руският президент Владимир Путин повиши днес с указ министъра на промишлеността Денис Мантуров до вицепремиер, предаде ДПА. Така броят на вицепремиерите в кабинета на Михаил Мишустин става 11.

Мантуров запазва и досегашния си пост и така става единственият вицепремиер, които има и министерско кресло. А това, според ДПА, е знак колко сериозно гледа Путин на проблемите на икономиката, поставена под ударите на западните санкции.

От началото на войната в Украйна руският президент гледа на санкциите като на възможност Русия да увеличи местното производство и да стане по-независима от вноса.

Назначението на Мантуров трябва да бъде потвърдено от Държавната Дума, но това се смята за формалност. Гласуването може да се състои в петък, когато депутатите са призовани да прекъснат лятната си ваканция и да проведат извънредна сесия. В дневния ред вече е включена точка за Мантуров, който е част от руското правителство от 2012 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Само близки роднини присъстваха на погребалната церемония за Шиндзо Абе в будистки храм в Токио

Стотици хора се бяха събрали днес пред будисткия храм Зоджоджи в Токио, за да окажат последна почит към Шиндзо Абе, който бе убит няколко дни по-рано, докато произнасяше предизборна реч, предаде ДПА. На погребалната служба в храма присъстваха само близки роднини на бившия японски премиер. Опечалените японци отвън издигаха в […]