Изневярата е задължителна на „планината на секса“

NetNews

Има фестивали и фестивали. Чували ли сте за странната празнична сексуална церемония на остров Ява, на която женени мъже и жени са насърчавани да изневеряват? Вероятно не.

Звучи невероятно за държавата с най-голямо мюсюлманско население, но в Индонезия има място, наречено „Планината на секса“. Истинското ѝ име е Гунунг Кемукус.

В индонезийската традиция съществува празник, наречен Пон. Участниците изкачват Гунунг Кемукус, където има светилище, и участват в церемония, която има за цел да донесе късмет и благополучие чрез правене на секс.

Участниците в Пон трябва да прекарат нощта на върха на планината и да правят ритуален секс с непознат, ако искат късметът и щастието да ги сполетят в бъдеще. Това се прави дори двамата участници в ритуала да са женени за други хора, пише в блога naija.yafri.ca, цитиран от pochivka.blitz.bg.

И това не е всичко. Според традицията, ритуалът ще е успешен, само ако човек прави секс със същия човек на всеки празник Пон, който се състои на всеки 35 дни в годината. Или 7 пъти годишно.

Двойките трябва да завършат цикъла от ритуали, за да се счита традицията за изпълнена.

Самият ритуал включва поднасяне на цветя и молитви на гроба на Пангеран Самодро – син на явански крал. Участниците се мият в свещен извор и след това си намират непознат, с когото да заемат хоризонтална поза.

Фестивалът Пон сам по себе си е парадокс – иначе благочестивите мюсюлмани – мъже и жени, се срещат редовно на едно и също място за извънбрачен секс. Връзката изглежда като всяка друга – двете страни са посветени на нея и се грижат една за друга. Но всъщност не е така.

Традицията започва с един легендарен принц от 16-и век – Пангеран Самодро, син на крал, който избягал с мащехата со Ниай Онтровулан. Те избягали на връх Кемукус в Централна Ява, на 28 км от градчето Соло.

Там те били хванати „на калъп“ от местни селяни, преследвани от войници, убити и погребани заедно в общ гроб. Сега той се почита като светилище.

Днес те се почитат по време на фестивала Пон (който взема името си от Джумат Пон или Пон петък – щастлив ден според яванския календар). Легендата твърди, че двойките помагат да се „довърши“ актът на двойката, който бил прекъснат от смъртта. Ако успеят, те ще бъдат благословени от самата Онтровулан.

Според друга версия двойките, които извършват още по-срамни неща от Самодро и Онтровулан, ще получат благословия, пише wowshack.com.

Ритуалът преживява истински бум, първо заради поклонниците, които идват да правят любов под дърветата около светилището, но след това бавно се превръща в малка туристическа индустрия, която се разширява с хостели, които отварят стаи за хора, търсещи извънбрачен секс.

Всичко това започва да се изкривява и да прераства в неконтролируема секс търговия и проституция в района. Очаквано, притеснените консервативни мюсюлмани наоколо започват да настояват на ритуала да се сложи и прекратяват много от местните малки бизнеси, най-вече заради бума на заболявания като ХИВ и СПИН.

В наши дни силно вярващите вероятно продължават да практикуват ритуала си под дърветата в част на Самодро и Онтровулан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Изправе се! Мутри вън" - Ямбол: Идва време за пробуждане!

Идва време за промяна, за съзидание, за споделени каузи. С това послание кандидатите за народни представители на „Изправе се! Мутри вън“ – Ямбол провеждат срещите си с избирателите от Ямболска област. Ето как изглеждат нещата през погледа на кандидатите за народни представители на коалицията: В селата на нашата община „Тунджа“ […]