Изненада! Премиерът няма да се кандидатира на предстоящите избори

NetNews

Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет няма да се кандидатира на предстоящите предсрочни парламентарни избори в страната, предаде Асошиейтед прес, като се позова на неговата канцелария.

Бенет ръководеше широка, но крехка управляваща коалиция, която се разпадна едва година след встъпването на правителството в длъжност.

Миналата седмица управляващите обявиха, че ще разпуснат Кнесета (еднокамарния израелски парламент) преди изборите, които се очакват тази есен. Необходимото за това гласуване обаче се бави заради спорове с опозицията, отбелязва АП.

Бенет е информирал членовете на своята дясна партия „Ямина“, че няма да се кандидатира на следващите избори, които вероятно ще бъдат произведени през октомври или ноември, казаха днес от неговата канцелария. Израелският премиер ще направи изявление по-късно тази вечер.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ливърпул иска да си върне на Байерн за Мане, като привлече Гнабри

В Ливърпул изглежда изпитват известно огорчение от раздялата със Садио Мане в посока Байерн Мюнхен, а новината от Sport, че Серж Гнабри може да поеме в обратната посока придава известно чувство за справедливост у феновете на „мърсисайдци“. Германският национал отдавна е спряган за напускане, тъй като преговорите за нов договор […]