Израел инвестира в производството на канабис

NetNews

В крайбрежната зона на Епаноми, Солун, тече инвестиция, която ще възлиза на общо шест милиона евро за производството на първоначално индустриален, а след това медицински канабис, съобщи БГНЕС.

Канабисът ще се изнася главно за Европа и Израел.

Проектът се ръководи от бизнес група, състояща се от израелски частни инвеститори.

Първата фаза на инвестицията, която възлиза на 1 милион евро, вече е започнала и включва отглеждането на индустриален коноп на площ от 40 000 кв.м.

Вероятно първата реколта ще се състои през октомври и/или ноември.

Втората фаза, възлизаща на 5 милиона евро, се очаква да влезе в стартова позиция през 2022 г. и предвижда създаването на медицинско/фармацевтично звено за преработка на канабис, както каза Amit Fahima, партньор на групата за AMNA.

В заключителната си фаза инвестицията ще наеме около 40 служители, с допълнителни наеми на сезонна основа (например по време на периода на прибиране на реколтата).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4,3 милиона деца на Острова живеят в бедност. Тепърва ще става по-лошо

Още преди пандемията всяко пето дете във Великобритания е страдало от т.нар. хранителна бедност. Някои от тях са толкова бедни, че нямат редовен достъп до отопление, ток, топла храна. Тепърва ще става по-лошо. Още преди пандемията във Великобритания всяко пето дете под 15-годишна възраст е страдало от "Food Poverty" – […]