Изчезналата подводница се намира на 700 метра под водата

NetNews

Индонезийската военна подводница, изчезнала край Бали, се предполага, че е на 700 метра дълбочина, заяви днес флотът, цитиран от ДПА.

Връзката с подводницата Кей Ар Ай Нангала-402, германско производство, била загубена вчера сутринта на около 95 километра северно от Бали по време на учение, при което било отработвано торпедно нападение, предаде БТА.

"Подозираме, че тя е на дълбочина 600-700 метра", каза говорител на военноморските сили. "Тя е проектирана да се потапя на дълбочина 250-500 метра. Повече от това е опасно", заяви той. По думите му резервоарът за гориво може да се е повредил от водното налягане.

В издирването на подводницата са се включили четири кораба на военноморските сили, а други два, включително един от Малайзия, са тръгнали към района. Съдбата на 53-членния екипаж е неизвестна. Министерството на отбраната каза по-рано, че при наблюдение от въздуха с хеликоптер е забелязан петролен разлив в района, където подводницата е била засечена за последно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол бележи ръст в имотните сделки

Ръст от 11.4% на годишна база в покупко-продажбата на недвижими имоти е отчетен в Ямбол от началото на годината. Това показват данни на Агенцията по вписвания към края на месец март. Регистрираните в областния град сделки са общо 683 броя. Нарастването е под средните за страната стойности, но е индикатор […]