Илияна Йотова: Не се притесняваме от конкурентите

NetNews

До дни ще бъде обявен инициативният комитет, който ще издигне за втори мандат президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Кандидат-президентската двойка получава много номинации и подкрепа от средите на социалистите, каза в Шумен вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе официален гост на честването на 165 години от създаването на народно читалище „Добри Войников", предаде БНТ.

По думите на Йотова, те имат подкрепа и от безпартийни граждани от големи и малки населени места. Тя заяви, че не се притеснява от конкуренцията за президентската институция и очаква конструктивен диалог за бъдещето на България.

"Гледам изключително сериозно на всяка конкуренция. Чакаме и другите кандидат–президентски двойки. Надявам се в тази много трудна кампания, в която ще се преплитат и парламентарна, и президентска кампания, да имаме достатъчно време да спорим, в добрия смисъл на думата, да имаме дискусии, всеки да изложи своята визия, светоусещане, своя поглед как трябва да се развива страната в следващите години", заяви тя.

Илияна Йотова добави, че президентската институция по конституция е много важна, защото е единствената, която има право и възможност да разговаря с политически партии и други институции без това да се счита за пристрастност, когато трябва да се търсят добрите решения за България.

"Нека да видим какво ще предложат нашите колеги, отнасям се изключително сериозно към всички наши бъдещи опоненти, надявам се за един нормален диалог, последното нещо, което искам е да се повтори картината от последното Народно събрание", бе категорична Йотова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дузпа в последната минута спаси Лацио от загуба

Чиро Имобиле спаси Лацио от загуба срещу Торино с гол от дузпа в добавеното време за крайното 1:1. Това беше в среща от 5-ия кръг на Серия “А”, играна в дома на “биковете”. Футболистите в тъмночервено се представиха доста по-добре и водеха след попадение на преотстъпения от Ювентус Марко Пяца […]