Илиян Василев: Май трябва да оставим управлението на жените

NetNews

Не знам как сте, български мъже, но тази Олимпиада показа, че жените ни превъзхождат по много, много линии. Отдаденост, дух, професионализъм, дръзновение, мечти, борбеност – списъкът е дълъг.

Крайно време е да признаем, че ако те печелят признание в света, трябва да го получат и у нас и трябва да им отстъпим място в управлението на страната. "Слабият" пол ни отсрами в Токио и показа лидерство и шампионски дух, там където политическите ни лидери се провалиха. От "силния" пол само един бивш министър пое отговорността за успеха.

Гротеска, нали!?

Отвъд законното патриотично чувство, на което всички имаме право, защото то сплотява и издига нацията, пък и всеки има нужда от щастие, практичният извод е – трябва да дадем поне равен шанс на момичетата да водят с примера си, защото банките в Парламента са заети с много самовлюбени мачовци, които не могат да свършат работа за пет пари. Не съм привърженик на квотите, защото раждат изкуствени привилегии, но поне трябва да имам задължителен минимум от 40 процента в Народно събрание, правителство, ВСС.

Знам, че повечето от дамите ще предпочетат не постове, а прегръдка, внимание, любов, но от гледна точка на националния интерес, премахването на бариерите пред равното представителство на жените е задължително условие за напредъка ни.

Да благодарим на момичетата за стореното на тази Олимпиада.

Facebook, Илиян Василев

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

87 деца са в болница след натравяне във влак в Русия

87 деца са хоспитализирани в болници в Краснодарския край, след като са пътували във влак по маршрута Мурманск-Адлер (на Черно море). Те се намират в леко или умерено тежко състояние, предава TACC, цитиран от "Фокус". Във влака са пътували общо 246 деца и 24 придружители. По-рано 19 деца и двама […]