Илиян Василев: Путин печели от държавния тероризъм на Лукашенко

NetNews

Държаният тероризъм на Лукашенка не е саморасъл, а инспириран от Кремъл. Отвличането на самолета на Райънейр с цел арест на лидера на опозиционния сайт Некста е толкова грубо и ярко предизвикателсто към Запада, че е невъзможно да е предприето без съгласуване с Кремъл.

Логично развитие след поредицата от мекушави отговори към Кремъл – включително Северен поток-2. Сега ще има дипломатически опаковано възмущение, призива за освобождаване на Протасевич, още по-голямо лицемерие от изненада от Кремъл и "призиви" да не се избързва и накрая Меркел пак ще каже, че трябва по внимателно за да не дразним Путин.

А той си калкулира че колкото по тежка е реакцията на Запада срещу Лукашенко, толкова по-добре защото вниманието се отклонява от него и Лукашенко ще припка на килима да моли за помощ.

Отвсякъде печели. Действително ако се блокира въздушното пространство над Беларус и пътуванията от и за страната, Лукашенка ще направи своята съдба съдба на всички белоруси.

Facebook, Илиян Василев

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Забрави за нощните ставания, напъните и слабата струя

Милиони мъже на възраст над 50 ежедневно страдат от оплаквания, свързани с уголемяването на простатата. Това доброкачествено състояние настъпва, когато тъканта на простатата започва да расте – бавно, но непрекъсващо. Излишната тъкан блокира уретрата (пикочния канал), възпрепятства нормалното изпразване на пикочния мехур и се стига до напъни при уриниране. Въпреки, […]