Има ли бум на кражби на украински луксозни автомобили по морето?

NetNews

В България се усеща бум на кражби на луксозни украински автомобили, като случаите са предимно от морето. Появяват се сигнали за задигнати от автокрадци коли на украинци, както и за свалени регистрационни номера, от полицията обясняват, че това са единични случая, а криминалния контингент е под наблюдение.

Дмитрий Бабенко, съпругата му и 10-месечната им дъщеричка Алина бягат от украинския град Запорожие в България. Настаняват се в хотел в Несебър. Още на следващия ден след пристигането им у нас, джипът му е откраднат.

„От камерите за видео наблюдение се вижда, че престъпниците, от два часа през нощта до шест сутринта, са се опитвали да откраднат колата и сутринта вече са успели“, обясни пред Bulgaria ON AIR Дмитрий.

В автомобила се е намирало всичко, което успяват да вземат като багаж при бягството от войната.

„В колата бяха всичките ни вещи – детска количка, детски храни, всичко загубихме. Благодаря на доброволците, че ни намериха количка и сега отиваме да я вземем“, поясни той.

Пред районното управление на полицията в Слънчев бряг и други украинци споделят, че имат информация, че автомафията у нас се е задействала. Крадат се по-луксозните коли или се свалят номерата им.

От полицията в Бургас са категорични, че няма бум на кражби на луксозни украински автомобили. Става въпрос за единични случаи и са взети всички мерки.

„Естествено, че по-луксозните превозни средства ще бъдат най-вероятно обект на престъпно посегателство . За тази цел превантивните и явни мерки, които сме предприели, са обход на местата, където има концентрация, както на украински граждани, така и на МПС-та, особено по-скъпите“, обясни директорът на МВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

От началото на войната в България се намират около 60 хиляди украинци.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колосално натрупване в тотализатора

За 25-тия тираж, който ще бъде проведен на 31 март, прогнозният джакпотът в играта „6 от 49“ е 10 200 000 лева. Талкова голям джакпот не се е натрупвал в десетилетната история на тотализатора. Не е изненада, че всеки редовен участник лесно ще помечтае тази космическа сума и ще пусне […]