Има ли политически чадър над фирмите, ремонтиращи пътища?

NetNews

Неправителствената организация "Европейски център за транспортни политики" пита министъра на регионалното развитие „Има ли политически чадър над фирмите изпълнители на ремонти на пътища?“

Само за последната седмица на АМ „Тракия“ станаха няколко тежки пътни инциденти, припомнят от Центъра. Всички са категоризирани като случили се по вина на водачите. Това оправдание обаче звучи твърде познато и вече доста изтъркано. от ЕЦТП считат, че това правителство е съставено от опитни експерти, които добре познават проблемите на пътната безопасност. От идването на служебното управление досега обаче по пътищата ни загинаха десетки и стотици други бяха ранени.

'Следва да зададем въпроса дали пътната безопасност е приоритет на управляващите в момента? Задаваме този въпрос, защото инцидентът на АМ „Тракия“, който стана в петък (11.06.2021 г.), настъпи на новоремонтирания участък, за който от един месец ЕЦТП подава сигнали чрез медии и всички други възможни канали, че има сериозен проблем с пътната маркировка и тя е невидима. При една от нашите инспекции в ефира на националната телевизия демонстрирахме, че пътната маркировка не покрива нито един стандарт. Повече от месец след нашия сигнал няма реакция на държавата дори и след поредния инцидент, при който загина човек. Нивата на смъртност рязко се вдигат и опасно се приближават към онези от 2019 г.", алармират отново от организацията.

ЕЦТП се обръща към институциите и пита – има ли чадър на фирмата, която е положила маркировка на новоремонтирания участък на АМ „Тракия“, че един месец след като оттам са доказали, че тя е напълно негодна, все още никой не е накарал изпълнителят да премаркира?

"Силно обезпокоени сме от липсата на каквато и да било загриженост на институциите за пътната безопасност, но също така се питаме къде е широко прокламираната реформа и промяна на статуквото? Как така се изнасят данни за некачествени ремонти и се твърди за откраднати пари, а няма кой да накара един изпълнител да си подмени некачествената маркировка? Считаме, че действията на служебното правителство представляват само и единствено шумни ПР акции, които не само, че не са облечени в никакъв смисъл, ами очевидно не водят до подобряване на състоянието на пътната безопасност", възмутени са още от Европейския център за транспортни политики.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020 Слон-оракул предрече победа на Франция срещу Германия

Слон-оракул предрече победа на Франция срещу Германия в мача от група F на Евро 2020 във вторник. 42-годишният слон Яшода от хамбургския зоопарк извади знамето на световния шампион вместо германското и го развя, след което получи ананас за награда. Германия среща Франция в Мюнхен във вторник. Португалия и Унгария са […]