Ателиетата вече са жилища

NetNews

Ателиетата вече официално са със статут жилища. Това стана възможно след като на днешното заседание на Народното събрание депутатите гласуваха промяната. Досега имотите, които не отговаряха на условията за жилища, а именно бяха изцяло със северно изложение, нямаха складова част към тях и други, се класифицираха като ателиета.

С промените се дава право на ДНСК да проверява надзорните фирми и комплексния доклад на консултанта, въз основа на който са одобрени инвестиционните проекти и е издадено разрешението за строеж.

Промяна има и за лицата, които оценяват съответствието на инвестиционните проекти. Те вече трябва да са с минимум 5 години стаж, да са технически правоспособни и да имат магистърска степен.

Административно-наказателна отговорност ще носят повече участници в строителството. Глоба ще може да се налага на физически лица, чрез които се оценяват съответствието на проектите и се осъществява надзорът на строежите, както и за други нарушения на ЗУТ и актове по неговото прилагане.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мохамад Зариф: Териториалната цялост на Армения е червена линия за Иран

Иранската страна придава особено значение на териториалната цялост на Армения и счита за необходимо съблюдаването на правата на всички народи в региона. Това заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по време на посещение в Армения, където разговаря с арменския си колега Ара Айвазян, предаде ТАСС. "Зариф заяви, че е […]