Гъвкаво работно пространство – пространство за дистанция

NetNews

Компаниите започват да планират поетапно връщане на служителите на работните им места и е необходимо да се адаптират бързо в новата среда. Сред приоритетите е преосмислянето на цялостното разпределение на офиса с цел балансиране комфорта на служителите. Ключова роля за успеха на този процес има наемодателят. Неговата задача е да съобрази необходимостта офисните площи да бъдат съгласувани с актуалните санитарни изисквания и здравословни работни практики, както и с необходимото пространство за дистанция. Офисите в новата реалност е важно да се съобразяват с баланса на работната среда и да се впишат като пространствени елементи на корпоративната култура.

“The Flex-R lounge” е първата фаза инвестиционен проект на София Еърпорт Център, част от цялостната стратегия за реновиране и подобряване на общите части в комплекса. Очакванията са той да генерира общо 150 нови работни станции, което включва препроектиране на отделни части от сградата, както и добавяне на допълнителни зони за отдих около парковата част. Мисията на проекта е да бъдат насърчени компаниите и техните служители да се разширят извън традиционното си работно пространство, било то в новата обособена lounge зона, на пейка в парка или около езерото. Разработения проект за гъвкави работни места е насочен към компании, които могат и искат да да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи. Резултатът е намаляване на плътността в офиса чрез внедряване на гъвкави работни станции в общите части като удобство, където хората могат да работят необезпокоявано, да провеждат телефонни разговори, да общуват или просто да се отпуснат.

Тенденцията Home Feeling представя дизайн на работното място, при който служителите имат всички удобства за работа в уютна среда, където да се чувстват комфортно и да са ефективни. Комбинацията на иновативни дизайнерски концепции, удобства и функционалности, която да използва най-добре общите и околните зони има за цел намаляване на плътността, създаване на гъвкави работни станции и зони за отдих. Цялостната концепция Re: Share ще бъде внедрена в порфолиото на Revetas Capital и гарантира най-високата безопасност и здравословни предпазни мерки.

С обща площ 300 кв.м и височина 15 м., новото пространството за раздвижена работна среда е оборудвано с всичко необходимо за високотехнологичен работен процес – бърз безжичен интернет, ток до всяка станция, модерни и адаптивни мебели. Съобразени с всички изисквания за дистанция и безопасност, работните площи ще са отделени с плексигласови прегради Предвидена е и малка библиотека с книги и списания на различна тематика. Предвидени са още вендинг машини от ново поколение – с напълно безконтактен достъп. Така ще бъдат осигурени топли и студени напитки, както и здравословни храни на всички, които искат да разчупят стандартния модел на работна среда и да сменят обстановката. Всички тези подобрения имат за цел да осигурят ново и различно преживяване в офиса. Те са вдъхновени от необходимостта за интегриране на елементи от личния живот в работната среда, съобразени са със здравословните разпоредби и са иновативно решение за компании и служители, за които работата от дома се оказа предизвикателна.

„Целта ни е да сме напълно готови през юни месец и да преминем към втора фаза – подобряване на външната паркова среда. Третата фаза е фокусирана в изграждането на спортна площадка и външен фитнес. През изминалите месеци на затваряне и извънредни ситуации, целта на екипа ни беше да създадем максимално удобна среда за нашите партньори.“ – коментира Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на комплекса.

Sofia Airport Center e част от портфолиото на фонд II на Revetas. По целия свят инвестициите на фонда, се стремят да осигуряват здравословна вътрешна среда за своите наематели, да минимизират потреблението на ресурси и емисиите на парникови газове, да намаляват количеството отпадъци, които не се рециклират, и да намаляват оперативните разходи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разкриха високотехнологична лаборатория с канабис в Добрич

Разкриха високотехнологична лаборатория с канабис в Добрич, съобщиха от полицията. Разследването по линия на наркоразпространението е проведено от служители на сектори „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ и ОД на МВР. В хода му е извършена проверка в частен имот в областния град. Криминалистите установили високотехнологична оранжерия за отглеждане […]