Държава достигна 30-годишен максимум

NetNews

През февруари цените на новите жилища в Канада отчетоха ръст от 1.9% на месечна база спрямо месец по-рано, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Това е най-бързият месечен темп на поскъпване за последните 30 години. Спрямо февруари миналата година имотите от първичния пазар отчитат поскъпване от 7%, което е най-силното поскъпване спрямо юли 2007 г., съобщава специализираният сайт Market Screener.

Пазарът на недвижими имоти в Канада е в подем, независимо от пандемията, предизвикана от коронавируса. Купувачите решиха да действат, опасявайки се от по-нататъшно поскъпване на имотите.

По-рано канадската Асоциация на недвижимите имоти съобщи, че продажбите на жилища от вторичния пазар са се повишили със 6.6% през миналия месец спрямо същия през миналата година, а цените отчитат ръст от 17.3% на годишна база.

В 22 от 27 канадски агломерации е отчетено поскъпване при жилищата ново строителство. Най-силен ръст се наблюдава в градове като Торонто. Причината е, че инвестициите в жилищното строителство спомагат за възстановяването на канадската икономика. Като резултат цените на жилищата в Канада растат по-бързо от тези в САЩ. Новопостроените имоти продължават стабилно да поскъпват, тъй като купувачите се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми. Влияние оказва и поскъпването на строителните материали.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България пое нов дълг за 300 млн. лв.

Нов дълг от 300 милиона лева бе поет от държавата под формата на държавни ценни книжа, съобщиха от БНБ и Министерството на финансите. Постигната доходност е отрицателна – минус 0,10 %. С новия дълг от 300 милиона лева общо от началото на годината държавата е поела 800 милиона лева от […]