Една компания с инвестиция от 1 млрд. EUR при съседите

NetNews

Германската група REWE, известна в България с това, че оперира една от големите хранителни вериги у нас – Billa, ще влее в румънската икономика близо 1 млрд. EUR в следващите 8 години. Парите ще бъдат инвестирани в нови магазини и логистични центрове. Това ще стане чрез компания, с която REWE работи на местния пазар – Реnnу Rоmаnіа. Ще бъдат изградени 619 нови обекта и 6 складови бази.

През текущата година ще бъдат открити 25 магазина и четвърти логистичен център в близост до град Филияши. Значителни средства ще бъдат отделени и за реновирането на вече съществуващите магазини.

На румънския пазар германската компания се настани през 2005 г. Оттогава досега има 260 магазина с общо 4800 служители. Изградила е и 3 логистични бази.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руски Су-27 ескортира три самолета на френските ВВС над Черно море

Изтребител Су-27 на ВВС и ПВО на Южния военен окръг на Руската федерация ескортира над Черно море два тактически самолета „Мираж 2000“ и самолет-цистерна С-135 на френските ВВС. Това беше съобщено от Националния център за управление на отбраната на Руската федерация, предава TACC. „Пилотът на руския изтребител идентифицира въздушните цели […]