Емблематична сграда с нов собственик

NetNews

Една от емблематичните сгради в центъра на София – тази на „Булгартабак холдинг“ е вече с нов собствени. Това е регистрираното наскоро дружество "Ю.Г. пропърти", което е собственост на пловдивската фабрика за цигарени филтри "Юрий Гагарин". Смята се, че те са собственост на Делян Пеевски, който е в санкционния списък на САЩ. Цената на сделката е 22 млн. лв.

Доказателство за сделката е отчетът за първото тримесечие на "Ю.Г. пропърти". Там фигурира информация, че за въпросния период фирмата има увеличение от 22 млн. лв. в перо „вложения в инвестиционни имоти“. Преди въпросната сделка сумата е била 10.2 млн. лв.

Отчетите на „Булгартабак“ все още не са публикувани и там не може да се направи справка. Последните официални финансови данни на дружеството са за изминалата 2020 г. се посочва, че печалбата му е 23.4 млн. лв.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Руски лекар посочи билките, които пазят от COVID-19

Руски лекар назова билките, които ще помогнат за повишаване на имунитета. Става въпрос за водещия изследовател в Института по токсикология, FMBA , председател на секцията по билкова медицина на Петербургското общество на терапевтите. С. П. Боткин, Елена Лесиовская. Експертът отбеляза, че все още няма доказани специфични билки за превенция от […]