Искат замразяване на наемите за 3 години

NetNews

Нов закон, който беше анонсиран в Дубай, ще принуди наемодателите да не повишават наемните нива в течение на 3 години след подписване на договор с наемателите. „Официална информация за новия закон ще бъде публикувана в най-скоро време. Законопроектът беше подготвен още през ноември 2019 г., но досега нямаше официална информация по казуса“, каза генералният директор на Агенцията по вписвания на Дубай Султан Бути бин Майерен.

Промяната ще повиши доверието на клиентите към пазара на наеми в емирството.

Спадът на пазара на жилища в Дубай започна още преди началото на пандемията от коронавируса, но затварянето на границите и икономическата криза несъмнено го засилиха. За това, че пазарът се диктува от наемателите, а нивата отчитат спад, се знаеше още през 2018 г. През лятото на 2020 г. наемните нива в Дубай спаднаха с 9%-10% на годишна база. През цялата изминала година търсенето надхвърляше предлагането, което постави собствениците в неизгодна позиция. Затова и предприетите мерки изглеждат икономически оправдани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италия очаква решения от Джузепе Конте

Премиерът на Италия планира да говори пред парламента през следващата седмица, съобщи ANSA. Премиерът ще говори как смята да преодолее политическата ситуация в страната. Информиран е бил и президентът Серджио Матарела. Все още не е оповестена точна дата. Това трябва да стане в началото на следващата седмица. Двамата министри от […]