Младите „технократи“ превзеха този имотен пазар

NetNews

Голямото количество пари, които бяха инвестирани през 2020 г. в технологичния сектор в Израел, частично достига до местния пазар на недвижими имоти. „Ситуацията до голяма степен обуславя ръста на пазара, както по отношение на цени, така по отношение на сделки“, коментират местни анализатори. В Тел Авив също така се наблюдава тенденция все по-млади хора да купуват жилища. Досега там преобладаващата част от купувачите бяха възрастни хора.

„Изведнъж видяхме хора на по 30-40 години, които търсят жилище в центъра на града или в Стария Север. Цените могат да достигнат и 3 млн. USD. В момента апартамент с градина отпред в района на Стария Север се оферира на стойност от 1.85 млн. USD. Всички, които огледаха имота, са млади хора. Когато ги питаме откъде имат толкова пари на тази възраст, те споделят, че работят в IT сферата“, казва Цви Шварц, представител на англосаксонска агенция за недвижими имоти.

Младите „технократи“ предпочитат центъра на града и имоти в разположените там небостъргачи. Причината да изберат центъра е, че могат да се придвижват с велосипед.

Младите се интересуват и от имоти, разположени в южната част на Израел. Такъв пример може да бъде Бер Шеве. Новият тип купувачи се интересуват от новопостроени имоти в района на новия парк на цени между 400 000-450 000 USD или за по-достъпни варианти в близост до университета, където имоти могат да се купят на нива от 275 000 USD или да се наемат срещу 920 USD на месец.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицай e дал 50 000 лева подкуп за прикриване на измами с ДДС на “Градус”

Иван Грудев Филипов е бивш полицай, задържан през 2010 г. за подкуп на служител на БОП в Стара Загора. Филипов предложил 50 000 лв. на антимафиота, за да замете данни за извършени престъпления по проверките, които води по отношение на фирмите „Градус“ с номера от 1 до 7 и „Бисер […]