Модернизират центъра на голям град

NetNews

Идейният проект за втората част от пешеходната зона на Враца е готов. Той обхваща отсечката от ул. "Кръстьо Българията" до предгаровия площад. Обновяването ще се извърши в новия програмен период, който е с период 2021-2027 гг. и ще се реализира с европейски средства.

Зеленина, съвременна градска мебел и достъпна среда са трите акцента на проекта. Двата площада – "Суми" и този пред жп гарата ще получат изцяло нова визия и функционалност. "Суми" ще продължи да разпределя основния поток от хора във Враца, като тук е предвидено да се изгради модерен фонтан и подходящи за социализация и активен живот на открито пространства. Предгаровият площад ще се превърне в търговска зона с полуоткрити търговски площи.

Изцяло ще бъде подменена настилката на цялото пространство, както ще бъдат изградени и нови зелени площи. Ще има също така нови пейки, осветителни тела и система за разделно събиране на отпадъците.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Volvo ще използва новите чипове на Nvidia

Nvidiа е добре позната марка щом става въпрос за компютри, като голяма част от геймърските машини са оборудвани именно с такава марка видео карти. Оказва се, че компоненти от тази марка могат да бъдат намерени и при автомобилите и по-конкретно при разработването на автономни такива от някои от най-големите марки. […]