Най-скъпите градове

NetNews

Хонг Конг продължава да е лидер в сегмента наем на луксозни имоти. В края на 2020 г. средният месечен наем при луксозните апартаменти е бил 72.12 USD/кв.м. Това означава, че имот от 140 кв.м е можело да бъде нает срещу 10 000 USD на месец.

Независимо от факта, че от началото на пандемията наемните нива на лукс имотите в Ню Йорк отчитат спад, мегаполисът успява да запази второто си място в класацията. За сумата от 10 000 USD на месец може да се наеме лукс апартамент с площ от 210 кв.м.

Третото място е за Сингапур, където срещу въпросната сума на месец може да се наеме луксозен имот с площ 240 кв.м. В ТОП 5 влизат още Лондон и Сидни, където срещу 10 000 USD се отдават под наем жилища с площ съответно 270 и 276 кв.м.

Най-изгодни са условията за наем в Дубай и Мадрид. Срещу въпросната сума в емирството може да се наеме имот от 454 кв.м, а в испанската столица – 446 кв.м.

Годишният анализ на консултантската компания Knight Frank е концентриран върху луксозни жилищни имоти с 3 спални, разположени в централните части на разглежданите градове. Когато пандемията удари корпоративните наематели и чуждестранните студенти – две ключови групи при луксозния сегмент в големите градове, собствениците бяха принудени да променят своята стратегия, с цел избягването на дългия период на застой.

Наемните нива в престижните райони на Лондон и Манхатън спаднаха с 14% към февруари 2021 г. на годишна база. Картината обаче се променя – темповете на спад на наемните нива се забавя. И на двата пазара се сключват нови договори, като повечето се дължат на големите отстъпки и разхлабването на мерките. „В момента, в който броят на пътниците се възстанови чрез възстановяването на основните транспортни точни, ние ще станем свидетели на бърза корекция на наскоро регистрираното понижение на наемите. На пазара на краткосрочни наеми ще се върнат платформи като Airbnb, а когато служителите се върнат отново в офисите, дефицитът на луксозни имоти ще доведе до ръст на наемите“, коментира управителят на подразделението Prime Central London Lettings в Knight Frank Дейвид Мамби.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Иванов твърди, че КЕВР няма да позволи рязко повишаване на цената на електрическата и топлинната енергия

Всяка година енергийните дружества предлагат изключително големи повишения на цените, но Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ приема тези заявления единствено като информационна база. Това отговори председателят на КЕВР Иван Иванов в парламента по време на изслушване му, относно утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинната енергия за […]