На това известно място именията за продажба привършват

NetNews

Интересът към къщи на екзотични места достигна връхната си точка през изминалите 12 месеца. Сред най-ярките примери за това е Палм Бийч. През второто тримесечие на текущата година цените достигнаха рекордно високи нива, а предлагането е най-ниско. Днес в района средната цена на еднофамилна къща е 11.7 млн. USD. Това е ръст от 38% през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Средната цена на квадратен метър вече надхвърля 1500 USD. Така районът се доближава по редни цени до тези в Манхатън – 1545 USD/кв.м.

„Реализирали сме сделки на цена от 50 млн. USD почти всяка седмица. За нас това е голяма промяна на пазара, а по всичко изглежда, че това ще е устойчиво явление“, казва главният изпълнителен директор на Міllеr Ѕаmuеl Джoнaтaн Mилъp.

За разлика от преди години, когато подобен темп на покачване караше купувачите да се отдръпват от пазара и да заемат изчаквателна позиция, сега поскъпването като че ли не ги плаши и те остават активни. Бpoят нa пpoдaжбитe нa eднoфaмилни ĸъщи пpeз втopoтo тpимeceчиe cĸoчи c 90% нa гoдишнa бaзa нa фoнa нa yвeличeния интepec cлeд мигpaциятa в Πaлм Бийч и Флopидa.

Най-скъпата сделка за момента в района на Палм Бийч е имение за 122.7 млн. USD. Наскоро беше продаден и остров на цена от 85 млн. USD.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Димитър Петров: Никой не атакува лекарите и сестрите в ”Пирогов”

Никой не атакува лекарите, сестрите и целия персонал на „Пирогов”. Поклон пред тези хора. Балтов не е „Пирогов”. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров в студиото на „Здравей, България”. Той коментира и информацията, че министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е един от пациентите на „Пирогов", за които проверка […]