Нов крупен инвеститор избра морски град

NetNews

Германският инвеститор "Тисенкгруп" ще участва във втората фаза по изграждането на Индустриалния логистичен парк-Бургас, който се намира в близост до квартал "Меден рудник". Компанията е една от водещите в областта на автомобилния и корабостроителния сектор и в производството на промишлено оборудване.

„Идването на подобен инвеститор показва солидарността от наша страна и приемането на Бургас като реален субект, който може да осигури условия за бизнес. Когато компанията стъпи в даден регион, то това е на първо място сигнал към големите компании от техния ранг, а след това и оценка на качеството на местната власт, включително на национална и данъчна политика“, каза кметът на Бургас Димитър Николов, който призова общинските съветници да гласуват докладната за провеждане на търг за желания от „Тисенкгруп“ парцел с незабавно изпълнение.

Плановете на "Тисенкгруп" са за изграждането на иновативен център, който да отговори на най-високите европейски критерии. Изборът за разширяване на дейността на дружеството в България и конкретно в Бургас е надделял след продължително обсъждане и задълбочени анализи от страна на германския концерт при конкуриране с подобни зони в съседни държави.

Парцел в индустриалната зона край “Меден рудник“ възнамерява да закупи и „Старт инженеринг“ АД. Плановете му са да изгради производство за асамблиране на „Сименс“ и „Шнайдер“. Третият крупен инвеститор е „Сатурн 2“ ООД, чийто планове са разширяване производството на електрически инсталации, климатизация и заваряване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерският съвет освободи четирима областни управители

Министерският съвет освобождава от длъжност четирима областни управители. Информацията сподели служебният министър-председател Стефан Янев след края на правителственото заседание. Министерският съвет е взел решение да освободи четирима от областните управители, които на последното заседание бяха назначени временно да изпълняват длъжностите в София, Варна, Добрич и Силистра. На тяхно място Министерският […]