Отнеха земи от министерството на отбраната

NetNews

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от Министерство на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са девет поземлени имота, намиращи се в община Търговище, с. Вардун.

След включване на имотите в Държавния поземлен фонд, министърът на земеделието, храните и горите ще упражнява правата на собственика на земите като ги отдава под наем или аренда, управлява ограничени вещни права върху тях, продажба и замяна със земеделски земи на физически и юридически лица, както и при установяване на неправомерно ползване на земи от държавния поземлен фонд областните дирекции „Земеделие“ ще могат да приложат изземването им по реда на чл. 34 ЗСПЗЗ.

Съгласно друго правителствено решение, на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор се предоставя безвъзмездно за управление имот – публична държавна собственост за осъществяване на дейността му. Имотът се намира на ул. „Мария Луиза“ № 19 в гр. Русе и представлява самостоятелен обект в сграда. Досега имотът е управляван от Министерството на икономиката, но вече е с отпаднала необходимост за министерството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Симов: Левицата е битката за социално-икономически права, за по-високи доходи и битката с бедността

"Аферите, които в момента излизат наяве, са кошмарни, а прокуратурата е като голяма черна дупка. Големият проблем на страната се нарича Иван Гешев. Как шефът на Правителствена болница, който живее в палат за 4 млн. евро и някои чиновници има такъв стандарт на живот? Тези хора живеят в своята паралелна […]