Собствениците се опитват да повишат наемите

NetNews

Наемодателите в Дубай, особено големите компании, чийто основен бизнес е рентиерството, се опитват да повишат месечната рента с 5%-15% за новите наематели, за да могат да си гарантират добра доходност след влизането в сила на 3-годишен мораториум върху цените. Новият закон, който урежда рестрикцията все още е в етап на разглеждане, но ако бъде приет ще е най-голямата промяна на пазара на наеми, откакто съществува този пазар.

Особено активни при вдигането на наемите са собствениците на вили и таунхауси, както и на жилищата от категорията „супер премиум“. В замяна на по-високите нива собствениците са готови да предложат на наемателите един или два месеца да обитават имотите им безплатно.

Очаква се през следващия месец-месец и половина активността на наемния пазар да се засили, тъй като с приближаването на есента съществуващите наематели трябва да вземат решение дали да останат в сегашните си апартаменти или да се преместят в други.

Искането за по-висок наем е съпроводено с определени елементи на риск за наемодателя, особено като се има предвид, че исканите суми са под силен натиск. Това в най-голяма степен се касае за ценово по-достъпните имоти, където търсенето все още не се е стабилизирало.

„Макар офертните цени да се повишават, все пак крайното решение се определя от търсенето и предлагането. Някои жилищни единици, достъпни на пазара за нови наематели, получават доста предложения. Повечето от тях обаче са разположени в утвърдени вилни селища и ключови жилищни райони и не са отражение на целия пазар“, казва ръководителят на анализаторския отдел на компанията Core Пратъшър Гурап.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Данъчни облекчения за ремонт на дома

От следващата година ще може да се ползва данъчно облекчение, ако при ремонт на жилище за платените средства за труда на майстора е дадена касова бележка или документ. Той трябва да е стойност 2000 лева, а отстъпката е 200 лева и разхода ще се впише в данъчната декларация на собственика […]