С колко поскъпнаха жилищата

NetNews

Цените на жилищата продължават да растат в цяла Европа. Пандемията се оказа добър катализатор за това в съчетание с исторически ниските лихви по ипотечните заеми в почти всички държави плюс дефицитът в редица големи градове на Стария континент.

Доказателство за последното е Люксембург. Една от най-малките по площ държави в Европа е първа по ръст на цените на жилищата през първото тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Увеличението е 17% сочат данните на Eurostat. Второто и третото място са за Дания и Литва, съответно 15.3% и 12%. В ТОП 5 влизат Чехия (11.9%) и Нидерландия (11.3%).

Средно през първото тримесечие на текущата година цените на жилищата в държавите от Европейския съюз са се повишили с 6.1%. Това е най-силното увеличение от третото тримесечие на 2007 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жена преби до смърт мъж в Габрово

Жена на 43 години от Сухиндол е била задържана в Габрово с прокурорско постановление заради извършено тежко криминално престъпление, съобщиха от областната дирекция на МВР. Разследването е започнало вечерта на 10 юли след постъпил сигнал, че в апартамент на улица "Скобелевска" е било намерено тяло на мъж с видими следи […]