Удължиха забраната за изселване на наематели

NetNews

Великобритания удължава забраната за изселване на наемател от жилище в резултат на неплатен наем. Причината е пандемията от коронавируса и продължаващия локдаун. Първоначално забраната беше въведена, за да се защитят наемателите, загубили доходите поради съкращения в резултат на пандемията от коронавируса. Последното удължаване на забраната беше до 11 януари 2021 г.

Забраната се отнася само за физическото изселване на наемателя и означава, че собственикът не може да подаде съдебен иск заради неплатен навреме наем. Мярката не обхваща подаването на уведомления в резултат на нарушаване на договора или други причини в продължение на шест последователни месеца.

„Жизненоважно е да продължим да поддържаме наемодателите по време на последната фаза на ограниченията. Обезпокоени сме обаче, че следващо удължаване на локдауна без допълнителни стимули за собствениците и наемателите ще доведат до още по-големи проблеми в бъдеще. От една страна – това е нарастващата сума от неплатени наеми, които рано или късно ще трябва да се платят, а от друга – отсъствието на доходи на собствениците, които често се налага да изплащат ипотечен заем“, казва Оли Шерлок от агенция Goodlord. Според него, схемата, която действа в Шотландия и Уелс трябва да се разпространи в цяла Великобритания. Към момента там близо половината от наемателите могат да отложат плащането на наем.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продуцент на „Бийтълс” почина в затвора

Легендарният американски продуцент Фил Спектър , чийто стил „Стена от звука“ революционизира на записите на рок музиката в началото на 60-те години, е починал на 81-годишна възраст, съобщи „Гардиън“. Продуцентът с иновативни методи, който стои зад успешни албуми като "Let It Be" на The Beatles, излежаваше присъда в калифорнийски затвор […]