Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

NetNews

При покупката или наемането на жилище сред основните фактори е големината и състоянието на банята. Това е помещението за усамотяване и релакс и е напълно логично собственикът или наемателят да искат то да е в повече от добро състояние. Какво обаче може да се направи, за да се превърне банята в едно уютно място? Ето на какво е важно да се обърне внимание:

1. Място за козметика

Всяка празна повърхност около мивката и вината е затрупана от кремчета, тубички, кутийки и какво ли още не. Това придава хаос на банята. Много често малките неща падат, съдържанието в тях се разлива.

За да се избегне безпорядъкът, още в етапа на ремонт трябва да се помисли къде ще се съхраняват тези неща. Най-оптималният вариант е поставянето на стелажи, където на горния рафт се поставят по-обемистите вещи като шампоани, душ гелове, а на долния сапуни и други. Козметиката и пастата и четката за зъби може да се постави в шкафа зад огледалото. По-рядко използваните козметични продукти могат да се поставят в шкаф под мивката.

2. Малката площ

Ако искате да създадете уютна атмосфера в малко помещение, помислете къде има свободно пространство. На вратата на банята може да се сложат закачалки за хавлии и халати, а вместо огледало, вътрешната страна на вратата да е огледало.

Ако бюджетът ви го позволява вместо обикновена тоалетната, поставете инсталация скрита зад фалшива стена. В нея могат да бъдат монтирани няколко ниши за съхранение на тоалетни принадлежности. Някои дизайнери препоръчват да се използва плъзгащ се механизъм вместо мушама около ваната или душ кабината. Това не заема място, но в същото време разделя елегантно помещението.

3. Декор

Несъмнено на първо място банята трябва да е функционална, но ако ѝ предаде малко уют то това ще е само в плюс. Ако някъде в е останала свободна повърхност поставете ваза с изкуствени цветя или разпръснете миди. Може да поставите и стъклено бурканче със зърна кафе.

4. Осветление

То е важно не само за дневната или спалнята, но и за банята. Най-ярката светлина трябва да е близо до мивката, тъй като в тази зона се извършват основните козметични процедури. Важно е лицето да бъде добре осветено, но не и да блести в очите.

До ваната може да се постави лампа, която да се използва като допълнително осветление по време на хигиенните процедури или просто да осветява книгата ви, ако обичате да четете докато сте във ваната.

5. Цветовете

Колкото е по-малка банята, толкова е по-добре да се използват по-малко ярки цветове. Печелившо е ако се заложи на пастелните цветове, на природните елементи и натуралните нюанси. Плотът на мивката, имитиращ камък или дърво, ще изглежда страхотно, а декоративната функция може да бъде възложена на изделия от ратан.

6. Акценти

Ако не сте радетели на минимализма, а белият цвят ви се струва скучен и банален, опитайте да експериментирате с довършителните работи. Така например, може да боядисате част от стената в любимия си цвят. Подът може да остане неутрален, за да се стигне до пренатрупване. Отличен вариант са креативните тапети с живописни щампи, флорални елементи ли имитация на произведения на изкуството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Катастрофа затвори пътя Велико Търново - Русе

Катастрофа затвори пътя Велико Търново – Русе. В района на бензиностанцията до село Самоводене са се ударили цистерна и лек автомобил. Сериозно е пострадал водачът на лекия автомобил. На мястото има екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Обсъждат се обходни маршрути. Причините за произшествието са в процес на изясняване, […]