Хотел като от приказките на уникално място (СНИМКИ)

NetNews

Комплексът Southern Dunes е проектиран като част от туристическото развитие на западното крайбрежие на Саудитска Арабия. Ще се намира на около 100 км североизточно от град Умлудж заобиколен от пустинен пейзаж.

Проектът на Foster + Partners се състои от 40 вили, които са с асиметрични дървени покриви. Те ще са в две редици, за да може посетителите във всички къщи да се наслаждават на природата. Също така ще има основна сграда, SPA център, голям басейн и няколко ресторанта. Ще има специална сграда, в която ще бъде настанен персонала, чийто брой ще е близо 700 служители.

За разлика от ъгловите форми на вилите, общите постройки и пространството между тях ще бъдат защитени от парещите лъчи на слънцето с извити като чадър форми, поддържани от дървени колони.

Проектантите са помислили и за материалите, от които ще бъде изграден Southern Dunes. Те ще са съобразени с природните условия на региона и най-вече да се намалят разходите за изкуствено охлаждане. „Най-важното, което научихме от реализирането на предишни проекти в пустинята, е да не използваме материали с висока термична маса. В случай, че използвате камък или бетон в пустинята, то с течение на времето той се загрява и се превръща в топлинна маса“, обяснява Джерард Евендън, ръководител на студиото Foster + Partners.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По-големи батерии за хибридните Audi-та

Audi обнови гамата си от плъг-ин модели, като ги оборудва с нова, по-голяма батерия. Q5, A6 и A7 вече разполагат с капацитет от 14.4кВч., който според тестовете трябва да е достатъчен за пробег от около 73 км. Въпреки по-големият капацитет, батерията си остава със същите размери, а максимално зареждане със […]