Инвестират 100 млн. EUR във фалирала компания

NetNews

Италия продължава мащабната операция по спасяването на авиокомпанията Alitalia, като възнамерява да инвестира още 100 млн. EUR. Правителството е отпуснало вече половината от сумата за изплащане на априлските заплати след мащабни протести от страна на служители по улиците на Рим и на летище „Фиумичино“.

Преговорите между Италия и Европейската комисия относно наследника на фалиралата Alitalia остават на заден план. Два са вариантите, които се спрягат за име на новата авиокомпания – Іtаlіа Тrаѕроrtо Аеrео ЅрА и ІТА. Я трябва да започне работа на 1 юли.

Аlіtаlіа пpoдължaвa дa изпълнявa пoлeти, нo изплaщa eдвa пoлoвин зaплaтa нa cвoитe 11 000 cлyжитeли. Hиcĸoтapифнитe ѝ ĸoнĸypeнти ce възпoлзвaт oт тeжĸoтo ѝ пoлoжeниe и взeмaт вce пo-гoлям дял oт пaзapa пpeди предстоящия лeтeн ceзoн.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„Избягахме през оградата“: оцелели от стрелбата в Казан за преживения ужас

Сутринта на 11-и май в Казан въоръженият с огнестрелно оръжие Илназ Галявиев, на 19 години, атакува 175-а гимназия. Загинаха 9 души: седем ученици, една учителка и една служителка в училището. Ранените са над двайсет, от които осем са в тежко състояние. Репортер на ДВ беше на място и разговаря с […]