Инициатива, която ще промени коренно Източна Европа

NetNews

Българският президент Румен Радев откри втория ден от Шестата среща на върха в НДК. „Тя е доказателство, че инициативата „Три морета“ се развива много добре – като уникален инструмент, който използва енергията на сътрудничеството. Това засилва нашия капацитет да развиваме приятелските отношения, да генерираме развитие и стойности“, каза Радев и допълни, че страната ни високо цени подкрепата на нашите стратегически партньори – САЩ, Германия и Европейската комисия.

Реализацията на приоритетните проекти на инициативата "Три морета" ще промени коренно ситуацията в устойчивото развитие на нашия регион и Европа като цяло. Постоянното развитие на тези проекти, 90 – през 2021 г., показва нивото на нашите амбиции, припомни Радев.

„Много добре е за бизнеса, за гражданите ни да видят, че политическото ръководство, държавните институции, агенции, международните институции, банките за развитие, търговско-промишлените палати, бизнес асоциациите се събират заедно и обсъждат открито всички важни проблеми“, уточни Радев.

В края на първия ден от срещата президентът Радев се срещна с представители на Google и Amazon. Пред тях той подчерта утвърждаването на България като "столица" на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и като една от водещите дестинации за развитие на новостартиращи компании, което се оценява от инвеститорите. Платформите на Google, използвани за организацията на дистанционно обучение в средните училища поради пандемията, вече са доказали своята практичност и отговарят на целите на инициативата, посочиха от компанията. Дигитализацията на икономиката винаги води до добавена стойност и нови работни места. Без научна и образователна кохезия в Европа не може да се развива съвременна инфраструктура в региона, нито да се постигне реално социално и икономическо сближаване в Европейския съюз.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Повдигнаха обвинения на крадците на тръби от болницата в Ямбол

Районната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинения на 31-годишен мъж от Бургас и 18-годишен от Ямбол за кражба на тръби от кислородната инсталация в областната болница "Св. Пантелеймон", съобщиха от прокуратурата. Под наказателна отговорност са привлечени И.А. и М.М за кражба и увреждане на чуждо имущество. По едното обвинение законът […]