Интернет ъпдейт дава по-голям пробег за електрическото Volvo XC40

NetNews

Volvo обяви, че пуска софтуерен ъпдейт за електрическото XC40, който може да се инсталира за няколко минути с натискането само на бутон вкъщи или поне така рекламират от шведската компания. Over-the-air ъпдейтите се инсталират на автомобила, чрез интернет и не изискват разходка до официалното представителство.

Подобрения пробег се дължи на промени в използването на батерията, които оптимизират всяка клетка и извличат максималното от нея. От компанията не споменават с колко нараства пробега, но най-вероятно сегашните 418 км ще се увеличат със съвсем малко.

Освен по-голям пробег, ъпдейта носи и по-бързо зареждане. Отново не е споменато нищо за това колко бързо може да се запълни капацитета на батериите, но вероятно както и пробега, така и тук оптимизирането ще е минимално.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова ТВ продава полицейски сериал в чужбина

Нова ТВ се опитва да продаде зад граница своята най-прясна продукция – полицейския сериал „Отдел Издирване”. Криминалето върви всеки петък, а в него са работили едни от най-успешните български актьори, начело с Юлиан Вергов. Поканена е и хърватската звезда Ива Михалич, която играе във филм на НВО. Част от сериала […]