Интер с фамозен обрат срещу Емполи на „Сан Сиро“

NetNews

Интер победи Емполи с 4:2 на „Сан Сиро“ след фамозен обрат. Гостите поведоха с 2:0 чрез Андреа Пинамонти (5) и Кристиян Аслани (28). Малко преди почивката автогол на Романьоли намали аванса на Емполи, а в самия край на първото полувреме Лаутаро Мартинес изравни. Отново той в 64-ата минута реализира за 3:2, а Алексис Санчес оформи крайния резултат в 90-ата минута.

Емполи започна спокойно срещата и се справи отлично с началните опити на домакините да атакуват. В петата минута блестяща бърза атака на гостите завърши с гол. Журковски проби отдясно и прати топката в наказателното поле, където Андреа Пинамонти я засече към мрежата. Юношата на Интер бе обявил, че няма да празнува попадението и така и направи. Нападателят посвети гола на бившия си агент Мино Райола, който почина наскоро.

Докато тимът на Симоне Индзаги се възстановяваше от шока на ранния гол, ситуацията можеше да се влоши за „нерадзурите“. В десетата минута Журковски за втори път прати топката в мрежата на Ханданович, но попадението не бе зачетено поради засада.

Очакваното от феновете на „Сан Сиро“ се случи и Интер започна да напада по-агресивно в следващите минути. Страхотен удар на Барела от въздуха облиза гредата. Секунди по-късно Димарко финтира защитник и навлезе в наказателното поле, но не успя да намери свой съотборник. След това Шкриняр стреля от добра позиция, но ударът му бе блокиран.

Атаките на домакините се редяха една след друга. В 22-ата минута диагонален удар на Дъмфрис мина близо до дясната греда на Викарио. Малко по-късно съдията отсъди дузпа за „нерадзурите“ след съприкосновение на Паризи с Барела в наказателното поле, въпреки че бранителят на Емполи игра с топката. След като ситуацията бе преразгледана с ВАР дузпата бе отменена.

В 28-ата минута атака на гостите отново матира защитата на Интер и резултатът стана 0:2. Фиамоци прати топката към Аслани. Бранителите на домакините го изгледаха, докато той овладя топката и от малък ъгъл я прати покрай Ханданович.

Емполи по-рядко играеше с топката, но успяваше да организира отлични контраатаки. Поредната таката не завърши с удар след намеса на Де Фрай. Пет минути преди почивката Интер върна едно попадение. Пробив на Димарко завърши с остро центриране в наказателното поле, Романьоли опита да изчисти и отклони топката към собствената си мрежа.

Попадението вдъхнови тима на Индзаги и притесни гостите. Последваха нови атаки на „нерадзурите“ и в края на първата част те изравниха. Барела намери Чалханоолу в предни позиции, а той върна към Лаутаро Мартинес, който прекрасно насочи топката към вратата.

Интер започна по-агресивно второто полувреме в сравнение с началото на мача. Домакините натискаха и търсеха гола, пресираха високо и не даваха на съперника нито миг спокойствие. Удар с глава на Дъмфрис не намери целта, а опасно центриране на Перишич не бе засечено. Лаутаро и Шкриняр не успяха да стигнат топката и след остро подаване на Димарко. Силен удар на Барела пък мина покрай гредата.

След час игра натискът на Интер доведе до отчаяни действия от страна на защитниците на гостите, които трябваше да се справят с поредица от удари. Вратарят Гулиелмо Викарио също се намеси отлично на няколко пъти. Той се справи с удари на Чалханоолу и Дъмфрис, а след това отрази и изстрел на Лаутаро Мартинес от отлична позиция.

Викарио обаче нямаше какво да направи в 64-ата минута, когато обсадата на вратата му даде резултат. След центриране на Барела Фиамоци отклони топката, но я прати на крака на Лаутаро и той от воле я заби в мрежата, като накара „Джузепе Меаца“ да изригне.

След като поведоха, „нерадзурите“ започнаха спокойно да контролират мача. В 79-ата минута Хоакин Кореа пропусна да реши всичко. Аржентинецът направи отличен пробив, но стигна прекалено близо до Викарио и той успя да блокира удара.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

По-ниски цени на храните през април

Цените на храните в глобален мащаб са спаднали през миналия месец малко под рекордното за всички времена равнище от месец март, съобщиха от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (FAO). Понижението с 0,8 на сто за април спрямо март, колкото и малко да е, е добре дошло, особено за […]