Ирландия е замразила руски активи на стойност 1,72 млрд. евро

NetNews

Ирландия е замразила активи на стойност 1,72 млрд. евро, свързани с руски физически и юридически лица, на които са наложени санкции.

Това съобщи Irish Times.

Говорител на ирландското външно министерство заяви, че посочената сума е актуална и се основава на данни, предоставени от Централната банка. По-голямата част от сумата се състои от финансови активи в различни банкови институции и фондации, както и от конфискация на частни самолети, яхти и в по-малка степен на луксозни недвижими имоти, цитира news.bg.

Централната банка на Ирландия е изпратила писма до редица бизнес организации, в които им напомня за ролята си в надзора на финансовите санкции и за отговорността на всеки ирландец да спазва забраните на ЕС.

Припомняме, че Съединените щати спечелиха съдебно дело за конфискуване на руска суперяхта във Фиджи и в рамките на един час поеха контрола над плавателния съд на стойност 300 млн. долара.

По-рано беше съобщено, че САЩ са наложили санкции на две яхти, свързани с руския президент Владимир Путин.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Лудогорец излиза срещу Гройтер Фюрт

Лудогорец ще изиграе днес нестандартна контрола на лагера си в Австрия, пише Спортал. От 19:00 чаca разградчани ще се изправят срещу доскорошния участник в германската Първа Бундеслига Гройтер Фюрт. Втората проверка на „орлите“ в алпийската страна ще е от две полувремена по 60 минути. В събота Гройтер Фюрт разби ЦСКА […]