Искат половин милион за селски училища

NetNews

Община Велико Търново продава закритите селски училища в Пушево и Присово. От двата търга по линия на приватизацията се очаква да постъпят близо половин милион лева, разкри БНР.

Търговете на общинската агенция за приватизация за двете неработещи училища през август бяха неуспешни и са насрочени нови за септември.

404 800 лева е обявената цена за двуетажната сграда на училището в село Присово, строена през 1950 г., и над трите декара двор. Въпреки липсата на интерес, исканата от Община Велико Търново цена се поддържа на това ниво от миналата година. Сградата се продава чрез конкурс, а на потенциалните бъдещи инвеститори се поставя условието училището да се превърне в старчески дом.

Нов собственик се търси и за училището в Пушево, което се продава за 51 600 лв. Строена през 1948 г. масивната сграда през последните 20 години не се използва и се руши.

Междувременно стана ясно, че инвеститорът, който купи общински терен в село Балван за старчески дом, се отказва от инициативата си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Искат половин милион за тези селски училища

Община Велико Търново продава закритите селски училища в Пушево и Присово. От двата търга по линия на приватизацията се очаква да постъпят близо половин милион лева, разкри БНР. Търговете на общинската агенция за приватизация за двете неработещи училища през август бяха неуспешни и са насрочени нови за септември. 404 800 […]