Искат разсекретяване на документите от 11 септември 2001 година

NetNews

1700 членове на семействата на жертви на атентатите от 11 септември 2001 година в Ню Йорк се противопоставят на участието на американския президент Джо Байдън във възпоменателната церемониятази година, ако той не разсекрети правителствени документи, които според тях ще потвърдят, че властите в Саудитска Арабия са знаели или дори са били съпричастни към готвения терор.

"20 години по-късно няма причина или неоснователни твърдения, свързани с националната сигурност, за да се държи тази информация в тайна. Ако президентът Байдън вземе страната на саудитското правителство, ще бъдем принудени публично да възразим на всякакво участие на неговата администрация в церемонията", се казва в писмо на семействата на жертвите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

С ново корабче до бургаски остров

През втората половина на август в Бургаския залив се очаква да пристигне чисто нов кораб, който ще извършва туристически пътувания до остров Света Анастасия. От 2014 година круизите се изпълняват единствено с двупалубният катамаран "Анастасия". Това заяви директорът на общинското предприятие "Туризъм" в община Бургас Радовеста Стюърт, цитиран от БТА. […]