Ислямистката опозиция в Тунис недоволства

NetNews

Ислямистката опозиционна партия „Ан Нахда“ в Тунис обвини днес управляващите в политически репресии, като се оплака, че полицията започва ново разследване срещу лидера ѝ Рашид Гануши, предаде Ройтерс.

Според партията Гануши бил заподозрян, че описал силите за сигурност като тиранични, което той отрича.

През последните месеци политическите противоречия в Тунис се задълбочиха, след като президентът Каис Сайед разпусна парламента миналата година и разшири правомощията си, които залегнаха в новата конституция, одобрена наскоро с референдум. По думите на държавния глава това се налага, за да бъде предпазена страната от продължителна политическа нестабилност. Но „Ан Нахда“ и други партии казват, че президентът е извършил преврат и че референдумът, в който по официални данни са гласували 30% от избирателите, е невалиден.

През юли Гануши бе разпитван от съдия по отделно разследване за пране на пари, което от „Ан Нахда“ отхвърлиха като политически мотивирано.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нова гореща вълна в Испания и Франция, Европа е засегната от суша

Франция и Испания преживяват трета гореща вълна от юни насам, докато сушата в цяла Европа е все по-тежка. В Нидерландия ситуацията е толкова сериозна, че властите обявиха официално, че има водна криза, предаде Франс прес. След кратко разхлаждане в края на юли Испания отново беше под тревога днес с температури, […]