Испания иска да отпусне 250 млн. евро на Украйна

NetNews

Испания може да отпусне 250 милиона евро на Украйна чрез няколко различни инструмента за финансиране, каза държавният секретар на Министерството на външните работи за международното сътрудничество, Пилар Кансела Родригес, на международната конференция за възстановяване на Украйна в Лугано, пише Interfax-Ukraine.

По думите ѝ ще бъде издадена гаранция за 100 млн. евро за мултидонорския фонд на Световната банка, който предоставя пряка финансова подкрепа на бюджета на Украйна, а за още 100 млн. евро – гаранция за Европейската банка за възстановяване. и развитие (ЕБВР).

Говорейки за още 50 милиона евро, Пилар Кансела каза, че отпуснатите пари ще отидат за продоволствена сигурност и разрушените градове.

Държавният секретар на външното министерство каза също, че по-рано Испания е отпуснала пакет хуманитарна помощ за Украйна, който е станал най-големият одобрен за една страна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Излезе чернова на управленската програма на "Продължаваме промяната"

„Продължаваме промяната“ разпространиха чернова със съдържанието на управленската си програма. По-рано днес премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети до половин година, съобщи БНТ. Документите вижте ТУК и ТУК До петък ПП трябва да съберат подкрепата на 121 депутати за евентуалното […]