Испания победи 10 от Италия и е на финал в Лигата на нациите

NetNews

Испания победи Италия с 1:2 в първия полуфинал от Лигата на нациите и се класира за финалния мач в турнира. Два гола за "Ла фурия" реализира Феран Торес.

Той се разоиса в 17-ата, а в пет минути преди края на първото полувреме Леонардо Бонучи получи червен картон. В добавеното време на първата част гостите удвоиха преднината си след втори гол на футболиста на Манчестър Сити.

Двата тима не губеха време в разузнаване и още от първите минути се впуснаха в атаки. Темпото на игра от самото начало бе високо, но липсваха головите възможности. Гостите опитаха да наложат своя стил и да задържат продължително топката, докато "адзурите" директно отговориха с висока преса.

В 5-ата минута бе отправен и първият точен изстрел в мача. Федерико Киеза получи на границата на наказателното поле, след което стреля в долния десен ъгъл, принуждавайки Унай Симон решително да избива.

Минута по-късно Алесандро Бастони се бе озовал в половината на Испания и стреля с левия крак, но слабо и вратарят на "ла фурия" улови.

В 13-ата минута дойде най-добрата възможност за гоститеот началното на мача. Маркос Алонсо изведе Пабло Сарабия в наказателното поле, след което крилото подаде успоредно на голлинията към Микел Оярсабел. Нападателят веднага нанесе изстрел, който срещна тялото на Алесандро Бастони и защитата на домакините изчисти топката.

Четири минути по-късно "ла фурия" откри резултата. Отново Испания организира отлична атака по левия фланг. Микел Оярсабал центрира великолепно в наказателното поле, след което Феран Торес технично продължи неспасяемо в десния ъгъл.

Веднага след попадението гостите можеха да удвоят преднината си, след като Маркос Алонсо стреля в близкия ъгъл, след което Джанлуиджи Донарума направи грешка с улавянето на топката и можеше да се стигне до неприятен момент за него, но капитанът Леонардо Бонучи решително изби в ъглов удар пред голлинията.

Италия опита да притисне съперника си, но възпитаниците на Луис Енрике продължиха да действат по-добре на терена. В 27-ата минута Лоренцо Инсиние центрира на близката греда, където Джовани Ди Лоренцо стреля с глава от трудно положение, но защитникът прати топката покрай вратата.

В 34-ата минута Федерико Бернардески получи отдясно. Крилото овладя, след което навлезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Унай Симон решително спаси. Веднага след тази ситуация Лоренцо Инсиние получи около точката на дузпата на отлична позиция. Нападателят веднага нанесе изстрел, но не намери очертанията на вратата, правейки непростим пропуск.

Испания отговори с отлична контраатака, която завърши с успореден пас на голлинията на Микел Оярсабел, който бе пресечен от Джанлуиджи Донарума.

Пет минути преди края на първото полувреме Италия остана с десет души на терена, след като Леонардо Бонучи получи червен картон за удар с лакът в лицето на Серхио Бускетс, след като преди това имаше жълт картон. Главният съдия Сергей Карасов му жълт, след което му показа пътя към съблекалните.

В добавеното време Испания удвои преднината си. Гостите се възползваха от лошата подредба на защитата на домакините и след ново центриране на Микел Оярсабел на далечната греда Феран Торес реализира с глава второто си попадение в мача.

На почивката селекционерът на Италия Роберто Манчини направи една промяна в състава си, включвайки в игра Джорджо Киелини на мястото на Федерико Бернардески.

"Ла фурия" стртира агресивно втората част и притисна съперника си, което затрудняваше "адзурите" да изнасят топката.

В 61-ата минута Федерико Киеза бе изведен зад гърба на защитата. Крилото напредна в наказателното поле и нанесе мощен изстрел, койт осрещна левия страничен стълб, но след това бе маркирана засада.

Две минути по-късно Испания можеше да направи резултата класически, след като резервата Йереми Пино центрира на далечната греда, където Микел Оярсабал нанесе изстрел с глава, който премина покрай вратата.

През втората част липсваха головите положения и постепенно темпото на игра спадна. В 70-ата минута се създаде напрежение след спречкване между Мануел Локатели и Йереми Пино, което бе охладено от главния съдия Сергей Карасев с жълт картон за испанския футболист.

В 78-ата минута "ла фурия" имаше отлична възможност да покачи резултата, след като Йереми Пино направи великолепен пробив отляво и последвал отличен пас към Маркос Алонсо. Защитникът стреля веднага в наказателното поле, но Джанлуиджи Донарума спаси отлично, а след това защитата пред него се справи и с изстрел на Брайън Хил.

В 83-ата минута Италия намали резултата, след като Федерико Киеза се възползва от грешка в защитата на Испания. Крилото показа отлична бързина, напредвайки дълбоко в половината на гостите. Киеза нахлу в наказателното поле, след което подаде към Пелегрини, за който остана най-лесното и халфът реализира в опразнената врата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гави записа името си в историята на испанския футбол

Полузащитникът на Барселона Пабло Мартин Паес Гавира, или познат просто като Гави, записа името си в историята на испанския футбол. Младокът започна като титуляр за Испания в полуфинала на Лигата на нациите срещу Италия в Милано и по този начин се превърна в най-младия футболист, обличал фланелката на „Ла фурия”. […]