Испанските власти запорираха три имота на руския депутат Аркадий Пономарьов

NetNews

Испанските власти запорираха три имота на руския депутат в Държавната дума и член на партията на Владимир Путин „Единна Русия“- Аркадий Пономарьов. Той е един от седемте руски бизнесмени и политици с имоти в Испания, които са санкционирани от ЕС заради връзките им с Кремъл, предаде БНР.

Пономарьов (66 г.) притежава една от най-големите компании за производство на млечни продукти в Русия и е близък до президента Путин. През миналата година е декларирал лична печалба от близо 200 милиона евро.

В района на Аликанте има три големи апартамента, в които по неговите думи не е ходил от 2 години. През февруари тази година Пономарьов заяви пред руски медии, че очаква да му бъдат конфискувани от испанските власти, но ако трябва да подкрепи президента Путин за Украйна пак ще го направи. По-късно гласува за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск.

Пред руски медии Пономарьов казва, че конфискацията на недвижимото му имущество в Испания му е неприятна, но не е толкова важна за него, тъй като същите тези апартаменти в Москва биха стрували много повече.

„Това не е жизненоважен въпрос за мен“, посочва той. „Почти същото е като да ми се счупи колата, срамно е, но какво от това?“.

Испанските медии уточняват, че в района на Аликанте има официално регистрирани над 25 00 руснаци, които постоянно живеят там. Тя е втората провинция след Каталуния с най-много конфискувани руски имоти.

В Жирона са запорирани 11, 8 от които са на доведената дъщеря на Сергей Чемезов, член на Висшия съвет на „Единна Русия“ и директор на руската държавна корпорация за въоръжение „Ростех“.

В района на Аликанте пък имоти имат и дъщерите на бившия руски президент Михаил Горбачов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Невиждана истерия за финала на Шампионската лига - стряскащи цифри за хотелско настаняване!

Отборите на Ливърпул и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг в изключително интригуващ финал в Шампионска лига. Звездният сблъсък е на 28 май във френската столица Париж, а домакин на двубоя ще бъде легендарният „Стад дьо Франс”. Въпреки че до сакралната дата остават повече от двадесет дни, феновете […]