Истинска любов или не: Как да разберете истината за собствените си чувства

NetNews

Влюбване, навик или истинска любов? Понякога е трудно да си отговорим сами на този въпрос. Какво наистина ви привлича в партньора? Какво ви задържа да сте с него? Истински чувства ли изпитвате към него или това е просто банален страх от загуба на стабилна, макар и скучна връзка?

Следните въпроси ще ви помогнат да разпознаете истинската любов и да я различите от другите емоции:

Представете си, че този човек вече не е в живота ви

Представете си, че него просто го няма, че е престанал да съществува. Успяхте ли? Сега преценете чувствата си. Какво изпитвате? Облекчение и лека тъга? Вдъхновени ли сте за нови промени и постижения?

Или пък – точно обратното, чувствате мъка, непреодолима загуба, животът сякаш е свършил за вас? Партньорът отчаяно ви липсва и просто не можете да продължите да живеете? Най-отчетливият отговор на този въпрос, който ясно показва искрената ви любов, е ако не можете да си представите живота си без него.

Представете си най-големите трудности в живота, които можете да изпитате

Например, че вашият партньор има доста сериозни здравословни проблеми. Той губи своята неработоспособност, тоест ще трябва вие да го издържате. Също така ще изисква грижи, постоянно, през деня и нощта. Съгласни ли сте да изтърпите всичко това?

Сега отговорете честно – ще ви бъде ли той в тежест? Или ще направите всичко, за да се чувства комфортно и няма да не го оставите при никакви обстоятелства? Можете ли да посветите живота си на този мъж? Готови ли сте да направите жертви – без значение дали малки или големи? На този въпрос е лесно да се отговори и отговорът ви ще разкрие собствените ви чувства. Помнете клетвата, която даваме, когато подаряваме сърцето си на някого – „В добро и зло, докато смъртта ни раздели“!

Вслушвате в себе си, когато някой критикува партньора ви

Не, не бива да слушате празни съвети от рода на „Той не е подходящ за теб“ или „Ти заслужаваш нещо по-добро“. Какво заслужавате и кой път ще изберете зависи от вас. Но определено трябва да се вслушвате в себе си, когато някой критикува партньора ви. Ако хората говорят лошо за него, какво чувствате? Гняв, негодувание, желание да защитите своя мъж? Смятате ли, че той неизменно е прав и това, което другите казват, е само опит да го злепоставят?

Или обратно – готови сте до голяма степен да се съгласите с критиките на хората? Вие също ли не сте доволни от поведението и действията му? Повярвайте, ако между вас има истинска любов, вие няма да се колебаете – ще застанете като страж и ще го защитите, въпреки че наистина може да е сгрешил за нещо. А ако няма чувства, ще виждате всичко без „розови очила“.

Всичко наред ли е в интимния ви живот?

Всички говорят за много платоничните чувства, с които интимността няма нищо общо. Според мнозина дори това е определението за истинската любов. Но съвременните психолози единодушно твърдят, че истинските чувства и нормалните, здрави отношения между мъжа и жената са просто невъзможни без интимност. Любовта винаги е съчетана интимно влечение и това е напълно нормално и естествено.

Тоест, освен че просто искате да сте близо до партньора си, трябва да го „искате“ и сексуално. Ако няма привличане или има прекъсвания в сексуалния живот на вашата двойка, това означава, че във връзката ви наистина са възникнали проблеми. И тук причината си струва да търсите в първо себе си, по-точно в истинността и искреността на чувствата си към този мъж.

Доверявате ли се на партньора си безусловно?

Доверието, дори понякога сляпо, безусловно, също е един от основните индикатори за искреността на вашите чувства. Ако постоянно сте обзети от подозрения, ревнувате го от всеки и всичко, може би има някаква причина за това. Пробвайте да оцените ситуацията трезво – ако няма такива основания, въпросът вероятно е, че не искате или не можете да му се доверите. Да, искрената любов също е подозрителна… Твърде много се страхуваме да не загубим любимия си човек. Но като цяло нездравословното недоверие е по-скоро знак, че чувствата ви са избледнели или просто няма такива и никога не ги е имало…

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украинската армия твърди: Руснаците са разположили ракети "Искандер" на 60 км от границите ни

Пускови установки на ракетни системи „Искандер-М“ са били разположени в руската Белгородска област на 60 километра от украинските граници, обявиха от украинските въоръжени сили, предаде АФП, цитирана от БНР. Всяка самоходна установка може да бъде заредена с две ракети с далекобойност до 500 километра с възможност не само за конвенционални, […]