Италия води преговори за запазване на бензиновите двигатели при суперколите

NetNews

Италия преговаря с Европейския съюз за изключение от закона за премахването на автомобилите с двигатели с вътрешно горене от Европа през 2035 година. Това заяви Роберто Чинголани, който е министър на околната среда в Италия, както и бивш член на управителния съвет на Ferrari, в скорошно интервю пред Bloomberg.

Неговата цел е марките, които произвеждат сравнително малък брой автомобили да бъдат изключени от правилото за премахване на двигателите с вътрешно горене, като към момента това засяга марки като Ferrari, Lamborghini и Pagani.

Чинголани заяви, че тези коли се нуждаят от много специална технология за батериите. Той добавя още, че годишното производство на такива автомобили е с пъти по-малко от това при масовите производители. За разлика от тях, тези италиански марки разполагат с ограничен пазар за разлика от останалите производители, които предлагат модели в различни класове и продават в пъти повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хотел анулира всичките си резервации, за да приюти бежанци

Четиризвезден хотел във Великобритания е анулирал всичките си резервации, включително и няколко сватби, за да приюти над 100 бежанци от Афганистан, предаде NOVA. Сградата е оборудвана със спа, сауна и фитнес зала. Анулирането на резервациите става след като британското правителство се съгласи да приюти 20 000 разселени афганистанци. Очаква се […]