Италия затяга COVID мерките

NetNews

Починалите италианци от началото на пандемията са малко над 129 000, което нарежда Италия на второ място по този показател в Европа след Великобритания и на осмо в света. Общият брой на установените случаи на заразяване е 4,51 милиона. След рязък спад през пролетта в последните седмици заболеваемостта плавно се покачи заради трайното установяване на по-заразния вариант Делта.

За първи път от края на юни се налага правителството да затегне здравните мерки в някоя от областите на Италия, отбелязва БТА.

Италианският здравен министър Роберто Сперанца нареди от понеделник в област Сицилия задължително да се носят маски на открито като мярка за ограничаване на разпространението на коронавируса и ръста на хоспитализациите, предаде Ройтерс.

,,Това е потвърждение, че вирусът все още не е победен и че приоритетът трябва да е да продължим да влагаме усилия във ваксинацията'', заяви Сперанца.

В петък Сицилия отчете около 1700 нови случая на заразяване, най-големия брой сред 20-те региона на страната. Здравни експерти отдават повишаващата се заболеваемост на сравнително ниския процент ваксинирани. По последни данни имунизираните сициалианци са около 63 процента, от които едва 55,6 процента са със завършен ваксинационен цикъл, най-ниския дял в Италия. За сравнение в област Лацио (региона около столицата Рим) имунизираните с поне първа доза са около 71,5 процента, а напълно ваксинираните са 67,3 процента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откраднаха BMW-то на Том Круз

BMW-то на холивудския актьор Том Круз беше откраднато по време на снимките на "Мисията невъзможна 7" в Бирмингам, съобщи BBC, цитирани от dir.bg. Според The Sun луксозното возило е било задигнато от улица край Grand Hotel, като в колата е имало вещи на стойност няколко хиляди евро. Автомобилът е открит […]