Италия поиска Евро 2028

NetNews

УЕФА публикува процедурата за кандидатстване за домакинство на Европейското първенство през 2028 г. и се очаква Италия да предложи кандидатурата си, пишат италианските медии. Италия спечели последното Европейско първенство, побеждавайки англичаните в собствения им дом.

Евро 2024 ще се проведе в Германия, вторият голям турнир за германците през последните години след Световното първенство през 2006 година (тогава спечелено от Италия). Решението кой ще приеме Европейското първенство през 2028 година ще бъде взето през септември 2023 г. Дотогава страните, които искат да са домакини, трябва да представят предложенията си.

На Европейското ще има 51 мача с 24 отбора. Всяка държава (или държави, ако имат обща кандидатура) трябва да предложи 10 стадиона – минимум един с капацитет от над 60 000 места, два стадиона с капацитет 50 000 места, четири стадиона с капацитет най-малко 40 000 места, и три стадиона с капацитет над 30 000 места.

Крайният срок за подаване на кандидатурите за домакинство е март 2022 година. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви по-рано през тази година, че Италия може да кандидатства за Европейското през 2028 г. Най-големите стадиони в Италия са „Сан Сиро” и „Олимпико”, докато най-модерен е стадионът на Ювентус, който е с капацитет от 41 000 места и четвърта категория (най-високата) на УЕФА.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Осман Октай: Провокацията с Пеевски е блокиране на цялата държава

"Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава (заради санкциите по "Магнитски" – б.р.) Той е водач на две листи. Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани. ДПС получава субсидия от БНБ чрез Министерство на финансите – могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК трябва да внесе […]